pondělí 4. srpna 2014

To-Be-Read #3

Je tu další článek do série TBR a tentokrát je o knize Pátá vlna.
Její hodnocení jsou 4.14 na Goodreads a 81 % na Databázi knih. První díl u nás vyšel už v roce 2013, ale ještě nikde není zveřejněno, že by se u nás vydali zbylé dva díly.

Anotace: Po první vlně zůstala pouze tma. Druhé vlně unikli jen ti šťastnější. A třetí vlnu přežili ti, kterým štěstí uniklo. Po čtvrté vlně platí jediné pravidlo: nevěř nikomu.
Teď se blíží vlna pátá a po opuštěné dálnici prchá Cassie před Jinými, bytostmi, které jako lidé pouze vypadají. Jiní se potulují krajinou a zabíjejí na potkání; rozprášili poslední přeživší pozemšťany. Cassie věří tomu, že kdo zůstane sám, ten přežije. Pak se však setká s okouzlujícím a tajemným Evanem Walkerem, jenž je možná jedinou Cassiinou nadějí na záchranu jejího bratra – nebo dokonce jí samotné. Cassie si musí vybrat: mezi důvěrou a beznadějí, mezi vzdorem a kapitulací, mezi životem a smrtí. Vzdát se, nebo se sebrat a jít dál.

Nevím jak Vám ale mě se ten nápad (sice ne originální) opravdu líbí. Mám ráda ty postkatastrofické příběhy kdy je prostě konec světa! Počkat.. špatně! Ráda o tom jenom čtu, né že bych chtěla aby byl konec světa, to fakt ne!

Začíná tedy konec světa a s ním přichází několik vln, které sebou berou velmi mnoho obětí. Hlavní hrdinové se také musejí vypořádat s hned několika rozhodnutími.

Tady je takový krátký "trailer" ke knize. Spekuluje se také o tom, že výjde film (jestli máte někdo bližší informace tak se nebojte je napsat do komentáře ;) )
Snad se Vám tento článek líbil a jestli chcete vidět ještě nějaké z doporučených stačí klinout na štítek s názvem TBR :) Verča

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)