sobota 26. července 2014

Jestli zůstanu - recenze

Jestli zůstanu - recenze

Autor: Gayle Formanová
         Díl: 1.
         Počet stran: 184
         Rok vydání: 2011
         Nakladatelství: Ikar
Anotace: Šestnáctiletá Mia, talentovaná cellistka, jede s celou svou rodinou na výlet, když do nich narazí auto. Mia se vzbudí a nic necítí, jen vidí své mrtvé rodiče – a nakonec samu sebe. Její tělo je v kómatu, ale ona sama může vidět a slyšet vše, co se kolem děje. Skrze její vzpomínky pomalu odkrýváme její dětství, poznáváme její rodinu i jejího kluka Adama, se kterým sdílela lásku k hudbě. Pohnutý příběh citlivě mapuje duši dospívající dívky, která je nakonec postavena před těžké rozhodnutí – odejít, anebo zůstat. 

Obálka: Moc se mi nelíbí. Mia je tam taková nevýrazná, světlá (v záři reflektorů :D ). Na cellu sedí motýl a to nechápu proč... v knížce se neobjevil ani jednou při nějaké důležité scéně tak fakt nevim :\ Asi si říkáte že se starám o kraviny ale mě to opradu štve že Miu moc nevidim :D.

Děj: Mia, velmi nadaná cellistka doposud žije klidný život. Její rodiče se mají rádi, má bratra se kterým se nehádá a má super kluka, který ji velmi podporuje. Cestou na rodinný výlet však mají autonehodu, rodiče jsou na místě mrtvý a bratr je vážně zraněný. Miu ale však nic nebolí, nějakou náhodou ji nehoda vyhodila z auta do příkopu a je v pořádku. Pak ale uviděla svoje tělo stále v autě. Byla v bezvědomý ale její druhé já k tomu nečinně přihlíželo. Mia se rozhoduje, jestli ten boj a utrpení za to stojí. Má-li se vrátit do světa, kde má nejlepší kamarády, bezva kluka a přijetí na Juilliard a přežívat s tím, že ztratila svojí nejbližší rodinu? Nebo to vzdát a odejít za svými rodiči?  Rozhodnutí, které změní celý její život.

Můj názor: Ano, kniha se ze dvou třetin odehrává ve vzpomínkách ale ty jsou vtipné a někdy i poučné a rozhodně to není tak, že bych je chtěla přeskočit. To fakt ne! Ale prostě ta jedna třetina, která se odehrávala v současnosti mě bavila o něco víc. Knihu jsem měla přečtenou opravdu rychle vzhledem k tomu, jak dlouho čtu.

Pocity po dočtení: Kniha se mi velmi líbila a hned jsem chtěla další díl. Ten však vyšel 
už v polovině roku 2011, ale dosud není přeložený do češtiny :( Jestli někdo máte neoficiální překlad tak vás moc prosím, abyste mi ho poslali na můj E-mail (verzapadlikova@seznam.cz) a budu vám strašně vděčná! Jestli však nikdo nemá tak si to prostě nějak přečtu v Angličtině no :D Jo a druhý díl je prý o dost lepší než první takže je to pro mě ještě horší.

Zajímavosti: Možná to už někteří vědí, ale vyjde film, který se objeví v českých kinech už 21. srpna! Ponese stejný název a Miu si zahraje Chloe Grace Moretz, kterou mám ráda a hrála v mnoha seriálech nebo v hororu 3:15 zemřeš 3:D

Doporučení: Knihu jsem si velmi užila a chtěla bych ji doporučit všem, protože myslím že by se to mohlo líbit každému. Knížce dávám 5 hvězdiček za její originalitu, zábavu a poučení v jedné knížce :) Verča

pátek 25. července 2014

To-be-read





Ahoj!
Jsem tu s novým článkem, který nebude pravidelný, takže nebude jednou týdně jako u ostatních blogerů. Prostě až narazím na nějakou dobrou knihu Tak sem přidám takzvaný To-be-read (TBR). Myslim, ze tento tip článku zná už každý, protože (skoro) všichni knižní blogeři využívají tohoto "projektu". (Jestli fakt nevíte, tak je to projekt, do kterého napíšete vždy jednu nebo víc knížek, které byste si chtěli přečíst).
                                                                                                                                          
Dneska bych tu chtěla ukázat jednu trilogii, které není zase tak populární. Je známá, ale ne tak moc jako ostatní. A je to tedy  Monument 14 !!! Mam dobrou zprávu pro toho, kdo četl první dva díly .. protože na konci října vyjde poslední díl série, který     se jmenuje Cesta pustinou.

Myslím, že mi dáte za pravdu, že ty obálky jsou nádherné! Nejvíc se mi asi líbí obálka posledního dílu, protože je asi nejvíc záhadná. Na  Databázi knih je první díl hodnocený 83 procenty a na  Goodreads 3.9 takže hodnocení je taky velmi dobré nebo minimálně není špatné to uznejte :D První dva díly bych si chtěla přečíst ještě předtím, než vyjde poslední tak snad se mi podaří, je někde sehnat.


Anotace :  Tvá matka na tebe křičí, že nestihneš autobus. Vidí, jak se blíží ulicí. Nezastavíš se a neobejmeš ji, neřekneš jí, že ji máš rád. Nepoděkuješ jí, že je hodná, laskavá a trpělivá máma. Jistě že ne – jen seběhneš schody a utíkáš na roh ulice.

Kdybys ale věděl, že je to naposled, co mámu vidíš, nejspíš by sis přál, aby ses zastavil a všechny ty věci udělal. Možná i za cenu, že by ti autobus ujel. Ale autobus se už blížil, tak jsem se rozběhl.

Čtrnáct dětí. Jeden supermarket. A milion věcí, které nabraly špatný směr.

V akcí nabitém debutovém románu Emmy Laybourne se stal supermarket útočištěm pro čtrnáct dětí – šest středoškoláků (oblíbených i neoblíbených), dva osmáky (z nichž jeden je technický génius) a šest malých dětí. Zní to jako velká zábava, když si můžou dělat, co chtějí, ale ne v případě, že venku zuří jedna katastrofa za druhou, počínaje monstrózním krupobitím a konče použitím chemických zbraní, které svět – jak ho znají – vedou do záhuby. A jediné, na co děti myslí, je věta: Uvidím ještě někdy své rodiče?


No, musíte teda uznat ze námět je jistě originální a (podle mě) taky velmi zajímavý.

Je to tedy další postkatastrofický příběh. Zpočátku se zdá, že ten den je normální jako každý jiný. Jenže není. Najednou nastane konec světa a 14 dětí uvízne v supermarketu. Na knížce je dobré, že ty děti jsou úplně normální. Jsou tam předškoláci i školáci, kluci i dívky, šprti i blbečci ( :D ) a tak dále.  Hrozně moc se těším až si to přečtu a doufám, že si to budu užívat tak jako ostatní.

Jestli jste četli, tak mi určitě dejte vědět váš názor (zajímá mě jestli je to opravdu tak dobré jak se píše).

A ještě mám velkou prosbu abyste mi napsali buď sem do komentářů, nebo na můj profil jestli byste chtěli tyto články dál, abych to nedělala jen tak pro sebe :( děkuju

 S přáním krásného dne, Verča :D

úterý 22. července 2014

Aréna jedna - recenze

Aréna jedna - recenze

Autor: Morgan Rice
Díl: 1/3
Počet stran: 240
Rok vydání: 2012

Nakladatelství: The Vision


AnotaceNew York. Je rok 2120. Amerika je srovnaná se zemí, zničená druhou občanskou válkou. V tomto postapokalyptickém světě dokáže přežít jen málokdo. A většina z nich jsou členové agresivních gangů, predátoři žijící ve velkých městech. Do okolí vysílají hlídky, které hledají otroky, čerstvou potravu pro jejich oblíbenou smrtící zábavu: Arénu Jedna. Je to stadion smrti, kde musí soupeři bojovat na život a na smrt tím nejbarbarštějším způsobem. V aréně existuje jen jedno pravidlo: nikdo nepřežije. Nikdy.


Obálka: Obálka se mi líbí je opravdu zajímavá. Ale originální obálka se k tomu hodí víc. Další díl z této série ponese jméno Aréna dvě! (jak nečekané :D ) ale vůbec se nemůžu dohledat kdy a já prostě potřebuju další díl! Takže jestli někdo četl tak mi prosím napište co víte.


Děj: Příběh se odehrává v New Yorku. Svět se rozdělil na dvě strany, mezi kterými vládly nepokoje. Nikdo však nevěděl, že to skončí tak, jak to skončilo. Nenáviděli se země, města, dokonce i mezi sousedy panovali nepokoje. Až do té doby, co na městský park dopadla omylem bomba (nepřipomíná Vám to něco v dnešní době?). Potom už z války nebylo cesty ven. Rozpoutalo se několik vln plných nenávisti.
Brooke se svou sestrou Bree se jako jedněm z mála podařilo utéct a schovat se v lese. Několik let se tam ukrývali před Otrokáři, kteří pochytávají zbytky lidí a dávají je do Arén. Až do doby, kdy Bree unesli. Brooke se vydá jí hledat a cestou doslova narazí do Bena, kterému unesli bratra. Spolu pak jdou hledat svoje sourozence.

Hlavní postavy
Brooke byla velice zajímavá postava s ještě zajímavějším životem a odvahou. Do této postavy jsem se velmi lehce vžila. Jediné co mi vadilo na této postavě je, že je nejspíš nesmrtelná :D (vím že bych měla být ráda ale je to prostě divné). Myslím, že normální člověk by už umřel minimálně třikrát. Její sestra, Bree se mi zdála až příliš nerozvážná a trochu i rozmazlená. Ben na mě úplně zapůsobil <3 Na něm mi zase trochu vadila jeho zbabělost ale postupem času se z něj stal... prostě super, príma kluk.

Můj názor: Příběh mě opravdu chytl a skoro nepustil. Myslím, že autorka chtěla varovat k tomu, aby nedošlo k válčení mezi politickými stranami. Knihu určitě doporučuji, je velmi čtivá a dobře promyšlená a ode mě dostává 5 hvězdiček.
Co my víme, třeba takhle za těch 100 let skončíme taky.

neděle 20. července 2014

Knižní dvoutýden #2

Ahoj,
dneska se můžu pochlubit už se svým druhým Knižním dvoutýdnem :D (já vím že je to málo). Doufám že se vám bude líbit protože dneska to bude trošku jiné :)

Koupeno: 3
Dostala jsem: 1
Přečetla jsem: 1 :\
+ Vyhráno: 1


Koupené:

   Předevčírem jsem šla do Levných knih s tím, že si tam nakoupím nějaké hezké magnetické záložky a tak jsem se v tom přehrabovala, když jsem si všimla, že pod tím stolečkem byla na zemi hozená Ready player one. Tak jsem naštvaná zvedla a šla ji dát do poličky (samozřejmě měla ohnuté rohy -.-) a když jsem se vracela, tak jsem si všimla takové malé knížečky s názvem Mrazení. Přečetla jsem si anotaci a vypadalo to velmi dobře, jenže doma jsem si to znovu přečetla a zjistila, že to je 3. díl ze série Správci počasí -.- . Šla jsem zpátky k záložkám a když už jsem šla k pokladně, rychle jsem se otočila a šla pro Ready player one a šla zaplatit :D. A tou třetí knížkou je Erebos, na kterého jsem také slyšela jenom dobré ohlasy. Ta obálka je prostě úžasná :D Kdo má doma tak určitě ví o čem mluvím.




Dostala jsem:
   Včera jsem od sestry dostala knihu Panika od Lauren Oliver. Za knihu jsem moc ráda a těším se, až si jí přečtu, ale! Kniha je napsaná z dvou úhlů pohledu a to se mi poslední dobou zhnusilo (to je asi až moc silný slovo ale mě jiný zrovna nenapadá).







Vyhrála jsem


   Ano. Konečně se na mě usmálo štěstí a vyhrála jsem soutěž! (respektive moje mamka :D). Když jsem zjistila že jsem vyhrála tak jsem byla velmi šťastná. Kniha dorazila poměrně brzy, zato v né moc dobrém stavu. Všechny rohy jsou ohnuté a strašně mě to štve (opravdu nevím, co ta Česká pošta s těmi balíky dělá -.-). Ale ten přebal to celkem dobře kryje :D Aspoň že tak. Jo a je to teda Čistý!! <3
                      Za knihu moc děkuji MaKa holkám :D





Přečetla jsem:
   Asi si říkáte že jsem za tak krátkou dobu přečetla jenom jednu knížku já vím je to opravdu hrozné. Jenže jak jsem psala, že čtu toho bílýho koně, tak toho jsem četla 10 dní! -.- mě to tak moc nebavilo že jse přečetla maximálně těch 30 stránek denně a neměla jsem vůbec náladu si číst. Takže jsem přečetla jenom Arénu jedna, na kterou přidám recenzi asi v úterý.





Děkuji moc za přečtení a užijte si zbytek krásného dne ;) Verča

středa 16. července 2014

Nové úlovky #1

   Ahoj,
tak jsem se rozhodla, že ten nový projekt budu psát jednou měsíčně a jelikož na začátku a na konci měsíce je toho dost i na jiných blogů (knižní lákačky a chvástačky), takže tento článek bude vycházet uprostřed měsíce (14. - 16. Záleží na času).
   A dneska vám teda zveřejňuji první "díl" tohoto projektu.



Za celý ten měsíc se mi doma nastřádalo celkem 11 knih. Tak už jdeme na to ;)
P.S.: Po kliknutí na název knihy se můžete podívat na hodnocení na Databázi knih.

1. Kniha je velmi známý Hostitel, na kterého se moc těším, protože na to slýchám velmi dobré recenze. Chtěla jsem si ho přečíst už dávno, ještě když jsem číst začínala a to mi přišlo strašně tlusté tak jsem to pořád odkládala a nedávno se právě v knihovně uvolnila, tak jsem se chopila své šance a teď je ozdobou u mě doma :3 Chystám se jí přečíst na konci prázdnin.

Jako další kniha, kterou jsem si přinesla je Den co den. Na tuto knížku jsem už udělala recenzi takže k tomu nic víc asi už neřeknu (recenze zde)

3. Knihou je Etiketa a špionáž, což je první díl ze série Trochu jiný penzionát. Druhý díl ze série má vyjít na konci listopadu. Kniha není jednou z těch, co si musím neprodleně přečíst, ale velmi mě zaujala obálka a i ten námět mi nepřišel nejhorší. Ale také se těším až si to přečtu :)

Na 4. knihu se těším asi ze všech nejvíc a je to Jestli zůstanu <3 Ten námět se mi strašně líbí. Na tuto knihu jsem myslím neviděla žádnou zápornou recenzi tak doufám, že mě nezklame. Na tuhle knížku se vrhnu hned jak dočtu dvě právě rozečtené knížky. Koncem srpna se dočkáme i premiéry stejnojmenného filmu, na který se těší také spousta lidí.

5. Knihou je Pokání. Kniha má také dobré ohlasy, ale hodně čtenářů si stěžovalo na to, že je to napsané zvláštním a malým písmem, což musím uznat že to písmo je opravdu malé :\ Nicméně se těším až si to přečtu (co taky ne žejo :D ). Podle knih byl i natočen film.

První rozečtená kniha je Bílý kůň. Momentálně jsem ve fázi, kdy nechci knihu dočíst. Do konce mi chybí asi 30 stran ale já se bojím jak to skončí, nejdříve jsem uvažovala, jestli tu knihu chci vůbec dočíst, ale pak jsem si řekla, že když jsem se vzchopila dočíst Hvězdy nám nepřály, tak dokážu dočíst i tohle (tím nechci tyhle dvě knížky porovnávat! to vůbec ne!) A také bych chtěla upozornit, že tato kniha nemá nic společného s koňmi! Bílý kůň je název nemoci, viru.

7. Kniha nese název Plavat se žraloky. Teď Vás poprosím, abyste si přečetli anotaci :D.... Námět mě zaujal, ale že čtrnáctiletá holka chodí na vysokou školu a oporu hledá v mužích a v alkohole?! Každopádně ta obálka je fakt super :D :3

Další rozečtenou knížkou je Aréna jedna. Přečetla jsem okolo 100 stránek a páni! ta knížka je fakt super. Začátek se docela vlekl ale pak to šlo samo a já se skoro nedokázala odtrhnout (dostala mě z toho až večeře :3 :D).

Devátou knihou je Ještě než umřu. Tato kniha je už také zrecenzovaná tak jestli chcete, můžete se na ní podívat zde.

Poslední dvě knihy jsou Milion sluncí a Všechny barvy Země, což jsou poslední dvě knihy, z trilogie Galaxie. Na tuto Sérii jsem se rozhodla, že dělat recenze nebudu protože bych Vám to celé krásně naspoilerovala! :D

A konečně obálky! :D snad nevadí, že jsou zpřeházené :D :\ Kdyžtak napište komentář jestli se Vám tento projekt líbí a jestli byste chtěli další díl :) Užijte si zbytek dne, Verča


            



 
                 
                   

neděle 13. července 2014

Nové úlovky - úvod


Ahoj!
Dneska takhle po ránu mě napadl návrh na nový projekt který jsem nazvala Nové úlovky, aneb návštěva Městské Knihovny (MK). Jelikož já skoro vůbec nenakupuji knížky, protože mým rodičům se takovýhle "koníček" nelíbí, tak nemůžu přidávat takové ty články jako třeba unboxing, nové přírůstky atd. Za to hodně chodim do knihovny (většinou jednou do týdne) a vždy se vrátím minimálně s 4 knihami.
    A v tom by spočíval tenhle projekt :) Vždycky, když bych přijela z nějakými tzv. Novými úlovky, tak bych vám o tom přidala článek.
    Líbil by se Vám takovýhle projekt? prosím názor do komentářů abych věděla, že to má vůbec smysl ;) Děkuju minimálně za to, že jste si to přečetli.

pondělí 7. července 2014

Den co den - recenze


Den co den - recenze

Autor: David Levithan
Díl: 1/1
Počet stran: 344
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: CooBoo

AnotaceKaždý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života.

Obálka: Obálku moc nechápu. O nějakém létání, nebi a nebo mracích nebylo v knížce ani jedno slovo. Jediné co mě napadlo je, že to je kvůli příjmení autora :D ale jinak je to celkem hezká obálka a ten "citát" to skvěle obohatil

Děj: Je to tedy o klukovi, který se každý den probouzí v jiném těle. Žije takhle už celých 16 let a celou dlouhou dobu se snaží, aby nikdo nepoznal, že se ten někdo chová jinak, než by měl. Jednoho dne se probudí v těle Justina. Půlka jeho dne je stejná jako dny ostatní, odpoledne se ale Justin má sejít se svojí přítelkyní a "ten kluk co nemá tělo" :D se do ní zamiluje. Každý den ale musí jednou skončit ať chceme, nebo ne. Každý nový den v novém těle se snaží aby se aspoň trochu přiblížil k Rhiannon. Někdy se objeví jako holka, co chce přestoupit na novou školu a chce po Rhiannon, aby ji školu ukázala a někdy se taky objeví jako záhadný kluk, kterému se právě Rhiannon (není zase tak hezká) zalíbila. Dovolí jim jejich osud, aby byli spolu?

Hlavní postavy: Obě dvě hlavní postavy jsou mi velmi sympatické zvláště ten bezejmenný kluk co každý den střídá těla. Toho jsem si zamilovala hned po prvních kapitolách.

Můj názor: Tahle knížka mě zaujala svým originálním námětem. Autor si opravdu uměl pohrát s příběhem a vznikla z toho super knížka. Je mi dost líto, že nebude další díl, ale myslím že kdyby přeci jenom byl, byl to super díl!


Doporučení: Tuto knížku bych doporučila opravdu všem, co rádi čtou. Když nebudete vědět, co o dlouhých letních dnech číst, určitě běžte do knihovny a pujčte si to ;) této knížce teda dávám 5 hvězdiček!

Doufám, že jsem vás díky této recenzi "navnadila" na to, přečíst si tuto knížku a jestli ne, tak už fakt nevím :D Mějte se, Verča

neděle 6. července 2014

Knižní dvoutýden #1


 Takže ahoj! Jak jste si mohli všimnout tak já už jsem taky začala bláznit s Knižním týdnem :D Ale nebudu jako ostatní protože já moc knížky nekupuji (pouze když mě to velmi zaujme a když to má do knihovny přijít pozdě). Takže když si něco koupím tak to sem přidám, ale bude to jednou za dva týdny . Budu se snažit aby tyhle články byli vždy zveřejněny do nedělního poledne ale nezlobte se, když to někdy nestihnu.



Koupeno knížek: 2
Přečteno: 2

Koupené:

 Tento týden jsem se neovládla a šla do Levných knih. Původně se mi tam líbili 4 knížky ale věděla jsem, že by to stejně jenom leželo na poličce protože teď absolutně nestíhám číst (za poslední měsíc jsem si domů přitáhla 16 knih z knihovny) no a tak jsem si nakonec vybrala pouze dvě. Zapomenutá a  Dědička (1. díl ze série Svět Tryllů).

Přečtené:
První knížkou, kterou jsem přečetla je Ještě než umřu. Za pár dní se tu objeví recenze právě na tuto knížku :)
Druhou knížkou je poslední díl ze série Galaxie, Všechny barvy Země, na kterou recenzi dělat nebudu protože je to trilogie a na tu se špatně dělají recenze (kvůli spoilerům)

Doufám že se vám článek líbil :-) a jestli máte nějaké připomínky nebo doporučení, klidně to napište do komentářů ;-) Veru

sobota 5. července 2014

Ještě než umřu - recenze

Ještě než umřu - recenze

Autor: Jenny Downhamová
Díl: 1/1
Počet stran: 241
Rok vydání v ČR: 2010
Nakladatelství: Eroika

AnotaceŠestnáctiletá Tessa má stejné pocity, touhy a plány jako její vrstevníci. Na jejich uskutečnění má ovšem podstatně méně času. Trpí leukémií v pokročilém stádiu a v takovém rozsahu, že není možná žádná další léčba. Tessa se smiřuje s neodvratným osudem svérázným způsobem: sepíše si seznam věcí, které by ještě chtěla stihnout, dokázat zažít, a pokud jí zdravotní stav dovolí, pustí se bezhlavě do jejich plnění.Obálka: Mně osobně se obálka moc nelíbí, Kdyby měla aspoň nějakou barvu tak už by to bylo o něco lepší. Nebo kdyby tam byli sepsány alespoň některá její přání

Děj: Tessa už čtyři roky bojuje s leukémií a jelikož odmítla léčbu už nemá moc času. A tak si sepsala seznam přání, který by ještě splnit jako například: mít kluka, drogy, celý den říkat na všechno ANO, láska a taky sex. S plněním přání (některými :D ) jí pomáhá její kamarádka, která to taky nemá nejlechčí.

Hlavní postavy: Hlavní hrdinka, Tessa mi byla velmi sympatická. Ovšem ke konci knížky už začínala být velmi naléhavá a stále by něco chtěla. Potom je tu její kamarádka, Zoey. Abych řekla pravdu tak Zoey jsem ráda neměla, byla taková povrchní a hodně náladová. No a v průběhu děje se Tesse začne připlétat do života Adam. Myslela si, že je to jenom obyčejný kluk jako každý druhý, ale později zjistila, že vůbec není jako ostatní. Adama jsem si tedy velmi oblíbila.

Můj dojem: Kniha se mi opravdu líbila, překvapil mě i styl psaní, protože se mi to četlo skvěle a velmi rychle. Jediný co se mi na té knize nelíbilo byl konec :D Těm posledním stránkám jsem vůbec nerozuměla. Popisují tam nějaký sněhuláky z vaty a sluníčko v hrníčku a podobně. A taky mi přišlo že to mělo mít ještě minimálně jednu větu. Opravdu zvláštní konec.

Doporučení: Klidně když nebude vědět, co číst přečtěte si právě Ještě než umřu. Nudit se u toho určitě nebudete a i pár rad do života vám to dá ;) a jestli jste už četli, tak mi klidně napište do komentáře jestli máte stejný názor a nebo úplně jiný :)