neděle 20. září 2015

Poznáš knihu podle anotace? #7

Ahoj!
Takže, skoro po 4 měsících je tu další "díl" ze série Poznej knihu a tentokrát budete tedy hádat podle anotace. Přidám tedy anotaci nějaké knihy a Vaším úkolem je, poznat o jakou knihu jde a výsledek vašich myšlenek mi můžete napsat do komentáře. A ještě Vás poprosím, abyste "soutěž" nekazili ostatním a nepodváděli třeba tak, že knihu budete hledat na internetu.
Anotace:
Fantasy příběh o nezdolné vůli přežít. Příběh, který vás chytne a nepustí až do poslední stránky. Nadpřirozený thriller se odehrává v novodobé Anglii, kde mezi lidmi žijí v utajení černí-zlí a bílí-hodní čarodějové. Obě frakce rozděluje silná nenávist a spojuje jedna jediná věc – strach z chlapce, který pochází z obou stran. Patnáctiletý Nathan je synem smíšeného čarodějnického páru a ostatními čaroději vězněn a mučen. Chlapec musí ze svého žaláře uprchnout před svými šestnáctými narozeninami a najít svého otce, nejsilnějšího a nejkrutějšího černého čaroděje na světě, jinak zemře. Zvládne svůj nelehký úkol přesto, že nemůže nikomu věřit? Ani dívce, kterou miluje? 

Tak co, znáte knihu? ;)
WeRonnie

neděle 13. září 2015

Chocolate Book TAG

Ahoj!
Mám tu pro Vás další článek a tentokrát to bude Tag! Konkrétně je to Chocolate book TAG, který není zase tak známý. Nicméně za nominaci vděčím blogu Book lovers, ani nevíte jak jsem ráda, že mě někdo zatagoval. :D Ještě chci říct, že jsem "otázky" nechala v původním znění, tedy ve slovenštině. Nechtěla jsem nějak podělat překlad, i když to asi moc nejde. Tak jdeme na to! :D

Horká čokoláda - Kniha, ktorá má temný dej (násilie, šikanovanie, smrť, samota...)

Tady je toho více, ale já jsem se rozhodla pro knihu Chlapec na dřevěné bedně. Násilí, šikana a smrt tam není nic neznámého, jelikož je to z období války.


Biela čokoláda - Pozitívna alebo vtipná kniha.

Právě jsem si uvědomila, že žádné pozitivní knihy nečtu. Já prostě vždycky musim mít nějakou tragédii... a pak si stěžuji, že to má hrozný konec a brečim u toho jak malý dítě. Logika. :D Ale tak jestli mám vybrat nějakou vtipnou, tak Doctor Who: Závoj smutku. U toho jsem se dost nasmála. Prostě Doctor. :3


Mliečna čokoláda - Kniha, ktorá má veľa pozornosti a vy si ju potrebujete prečítať.

Rudá jako Rubín. Hodně z Vás si asi řekne, že jsem trapná, protože jsem tu sérii ještě nečetla. Ale já nevím, odhodlávám se k tomu už dlouho, ale vždycky dostane přednost něco jiného. Stejně tak na tom jsem s Deliriem.


Karamelová čokoláda -- Kniha, ktorá bola hrozne presladená.

Danteho holka. Sice to bylo přeslazené, ale mně se to svým způsobem dost líbilo. Ve skutečnosti to bylo super - a to takovýhle typ knih moc nečtu.


Kit-Kat čokoláda - Kniha, ktorá bola pre teba milým prekvapením.

Škola dobra zla! Kdo to četl, tak určitě ví, o čem mluvím. Kdo ne tak, ... si to koukněte rychle přečíst! :D


Snickers -- Kniha z ktorej šalieš.

Ostrov lhářů!!! Žádná novinka pro ty, co u mě nejsou poprvé. Tuhle knihu bych mohla vychvalovat furt, ale nechci riskovat to, že byste utekli z mého blogu, protože bych tu furt mlela o jedné knížce. :D

Horúca čokoláda so šľahačkou a marshmallows-- Kniha, ktorú by si odporučil ako oddychové čítanie.

Oddychové čtení? No to nevím no. Pravděpodobně sérii Loď mezi hvězdami. Četla jsem to tak před rokem a půl a té době jsem z toho byla neskutečně nadšená a celou trilogii jsem přečetla snad za 3 týdny, což u mě byl fakt výkon...


Bonboniera -- Séria, ktorá obsahuje z každej oblasti kúsok a zaujme väčšinu čitateľov.

Labyrint: Útěk. Myslím, že v téhle sérii si opravdu každý najde své. Teda jako jo, četla jsem pouze první díl a na druhý se chystám už toho dne, kdy u nás vyšel... Právě mi došlo, že za týden už bude druhý díl v kinech a já to furt nepřečetla. Sakra. :D

Doufám, že se Vám tento TAG líbil a do komentářů mi klidně napište vaše názory.
A teď ta poslední věc, kterou musím udělat a tou věcí je, zatagování. Samozřejmě bych chtěla vědět názory Vás všech, ale speciálně bych to chtěla vidět na blogu Literary Infinity a One little girl told, protože to jsou jedni z mých nejoblíbenějších blogů.

WeRonnie

Recenze - Nízký tlak

Nízký tlak - recenze

Autorka: Sandra Brown
Počet stran: 432
Rok vydání: 2015 (originál 2012)
Nakladatelství: Ikar

AnotaceBellamy bylo pouhých dvanáct let, když její starší sestra přišla násilně o život. Když po osmnáct letech napsala podle skutečných okolností Susaniny vraždy knihu, novináři odhalili její totožnost a Bellamy se stala terčem neznámého útočníka. Ve snaze tohoto útočníka identifikovat se mladá žena musí postavit duchům minulosti a vypořádat se nejen se složitým pletivem rodinných vztahů. Přesto se nehodlá zastavit, dokud se jí nepodaří Susanina vraha odhalit.

Zkrácený děj: Bellamy se se svou první knihou dostala až úplně na vrchol. Její kniha s názvem Nízký tlak se rychle stala bestsellerem hned po tom, co se zjistilo, že Nízký tlak je podle skutečné události jež se stala před 18 lety. Jednoho večera uspořádala rodina - tehdy 12 leté - Bellamy zahradní slavnost. Jenže z původní slavnosti se stala tragédie, při které zemřelo několik lidí následkem tornáda. Zemřela však i Bellamyina sestra Susan. Později se dozvěděli, že Susan nezemřela kvůli tornádu, někdo ji zavraždil.
Nízký tlak se stává hodně diskutovanou knihou, ale všichni se zaměřují na Susanina vraha. Byl uvězněn ten správný člověk nebo vrah běhá stále po svobodě? Bellamyin tatínek umírá a ona mu slíbí, že pro něj tu pravdu zjistí.

Sandra Brown
Na začátek musím říct, že kniha byla opravdu super. Sandra Brown píše hodně čtivě a zábavně a ten její styl psaní je také zajímavý. Každou chvíli jsme přeskakovali z postavy na postavu. V jednu chvíli to bylo z pohledu Bellamy, pak jejího bratra, otce a potom z pohledu vraha (haha, vy nevíte kdo to je :D :D ) a ještě několik dalších postav. Když jsem to zjistila na začátku knihy, myslela jsem, že se v tom vůbec nevyznám a budu z toho zmatená, jenže Sandra to dokázala napsat tak, že jsem si po několika stránkách na to zvykla.

Bellamy jsem si hned od začátku oblíbila, jenom jsem si myslela, že je nějak moc zaujatá vůči své knize, ale časem mě to přešlo. I Susan jsem měla zpočátku ráda, ale v průběhu knihy se ukázalo jaká to byla - s prominutím - svině a pak už mi jí nebylo líto a byla jsem snad i ráda, že jí zavraždili, protože kdyby byla stále mezi nima ... no, to bych asi neustála.

Ještě musím zmínit obálku. Taky milujete, když po přečtení knihy se kouknete na obálku a vidíte v ní spojitosti? Já jo. Když mi kniha přišla, tak jsem se prostě koukla na obálku a nějak jsem se na ní nesoustřeďovala. Jenže po dočtení knihy jsem mohla na obálku koukat několik minut a hledat na ní spojitosti s knihou. Teď mi zkrátka ta obálka příjde dokonalá. Ta loď, blesky a malá Bellamy. Vím, zní to asi divně, ale tak doufám, že alespoň někdo mě chápe.

Doporučení a hodnocení: Nízký tlak doporučuji určitě každému! I já jsem si nejdříve nebyla jistá, jestli se mi kniha bude líbit, protože tam vlastně vyšetřují vraždu a říkala jsem si, že tohle mě nemůže bavit. Ale bavilo a to hodně. Knize jsem se rozhodla dát i štítek Doporučené knihy, sice není až tak dobrá jako předešlé dvě knihy označené tímto štítkem, ale myslím, že ta kniha si to prostě zaslouží. Nízkému tlaku tedy dávám 4,8 hvězdiček.

Za knihu na recenzi moc vděčím e-shopu MegaKnihy.cz

Doufám, že se Vám recenze líbila a omlouvám se, že jsem jí přidala až po tak dlouhé době.
WeRonnie

sobota 12. září 2015

Nejočekávanější knižní tituly: Září 2015

Ahoj!
Tohle kecání na začátku asi přeskočíme, stejně si myslím, že většina lidí to nečte. :D Takže jdeme rovnou na dalších 8 skvělých knížek, co vyjdou/vyšli v září. Až včera jsem si uvědomila, že je to novej měsíc, tak jsem začla připravovat tenhle článek. Většinou mám problém najít alespoň 8 fakt dobrých knih a teď jsem se vůbec nemohla rozhodnout, která je lepší... ale tak, nějak jsem to vybrala a můžem jít na to! :D

Anotace: Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.

Jako první tu mám třetí díl série, kterou stoprocentně všichni znáte. Je to tedy ze série Selekce a kniha se jmenuje První (ironií je, že kniha je poslední díl... Ale! Hlavně. Nepřemýšlejte. Nad. Názvem. Knihy! Jinak si to celé hezky naspoilerujete jako já. Teda jako nevím, komu by konec hned nebyl jasný. bla bla bla, už mlč). Kniha má opět krásnou obálku, kterou má na starost samozřejmě nakladatelství CooBoo. První vyjde 14. září!


Anotace: David Levithan napsal příběh založený na skutečné události – Harry a Craig, dva sedmnáctiletí kluci, se zúčastnili líbacího maratonu, aby překonali Guinnessův rekord a zároveň upozornili na předsudky panující ve společnosti. Dehydratovaní a nevyspalí se snaží překonat rekord a jejich úsilí se stává ohniskem, kolem kterého se točí příběh dalších dospívajících kluků, již hledají svoji vlastní identitu, lásku, řeší rodinné problémy – a hlavně touží objevit své místo v tomto světě. Levithan umně splétá nitky jejich příběhu do jednoho velkého o dospívání a hledání vlastní identity, zkrátka tom, jaké to dnes je být mladý kluk na kluky.

Tato kniha je také zásluha CooBoo. Líbali jsme se je další kniha Davida Levithana. Kniha je v podstatě o homosexuálech a zkrátka o tom, jak to mají v dnešním světě těžké. Musím říct, že mě kniha zaujala, protože... je to prostě zase něco nového, takže kdo ví, třeba si to někdy i přečtu. Mimochodem, jsem jediná, komu se ta obálka vůbec nelíbí? Líbali jsme se vychází 17.9.!


Anotace: Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích a první lásce. Theodora Finche fascinuje smrt. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – těší se na den, kdy dokončí střední školu a bude moct opustit rodné městečko, které jí připomíná nedávnou tragickou smrt sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat. Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba přitom učiní zajímavé objevy. Finch zjišťuje, že jen s Violet může být sám sebou, podivínským, přemýšlivým, ale zároveň zábavným a originálním, a že není až takový blázen, za jakého ho ostatní považují. Violet zase zapomene počítat dny do konce školy a konečně začíná znovu žít.

Jako další tu mám Všechny malé zázraky. O tomto kousku jste už určitě někdy slyšeli, protože poslední dobou se o ní mluví opravdu hodně. Všechny malé zázraky si určitě jednou přečtu, protože se to zdá být opravdu zajímavé a zatím čtu jen samé chvály na knihu. Vychází také 17.9. u nakladatelství Yoli.


Anotace: 11. října 1943 se nedaleko Paříže, v okupované Francii, zřítilo britské špionážní letadlo. Jeho pilotka a pasažérka byly nejlepší přítelkyně. Jedna z dívek má naději, že přežije. Druhá hru o život prohrála dříve, než začala. Když Verity chytne Gestapo, myslí si, že nemá žádnou šanci na přežití. Jako tajný agent chycený na nepřátelském území zažívá nejhorší noční můru jakéhokoliv špióna. Nacisté ji ale ihned nezabijí, dají jí na výběr: Buď jim odhalí sovu misi, anebo ji strašlivým způsobem popraví. A ona se rozhodne říct jim pravdu. Avšak ne takovou, jakou očekávají. Na každém kousku papíru bojuje Verity o svůj život. Odhaluje svou minulost, vypráví, jak se skamarádila s pilotkou Maddie. Lituje svého selhání a ukazuje svou kuráž a zoufalou touhu dostat se domů. Ale budou její odhalení stačit SS? Pomohou jí její tajemství přežít? Krycí jméno Verity vypráví trýznivý a zároveň nádherný příběh o silném přátelství, které je zkoušeno děsivým nepřítelem.

Krycí jméno Verity je také dost známá kniha. Podle anotace to vypadá na opravdu silný a zajímavý příběh. Vychází opět 17.9. u nakladatelství CooBoo!


Anotace: Evropa v budoucnosti roku 2400. Od doby, co byla technickými prostředky poražena smrt, je celý kontinent přelidněný a změnil se v gigantickou megapolis tvořenou obytnými věžemi vypínajícími se vysoko do nebe. V těchto věžích panuje brutální řád: Rozmnožování je přísně reglementováno, za dítě se platí ztrátou vlastního života. Ale kdo ještě potřebuje děti, když může být věčně mladý a zdravý? Jan Nachtigall je příslušník zvláštní jednotky ministerstva bezpečnosti, která přísně bdí nad dodržováním zákonů o rozmnožování. Jejím úkolem je pátrat po ilegálních dětech a odhalovat nenahlášená těhotenství. Jednoho dne má Jan odstranit teroristu a jeho těhotnou přítelkyni. Naskytne se mu tak velká šance, aby prokázal svou věrnost a postoupil na kariérním žebříčku. Když ale se svou jednotkou vpadne do konspiračního bytu, proběhne všechno jinak, než původně zamýšlel. Terorista unikne – a zanedlouho je na útěku i Jan po boku mladé ženy. Je to počátek boje, ve kterém jde o budoucnost lidstva.

Další knihou je Budoucnost. Mohlo by to být zajímavé, ale já bych se asi bála to číst, protože v tom až moc vidím naší budoucnost a nechci po dočtení knihy ještě víc myslet na náš konec. Nicméně zatím jsem četla pouze samé kladné komentáře. Budoucnost vyšla u nakladatelství Knižní klub.


Anotace: Sedmnáctiletá Haven Antonelli nikdy nepoznala svobodu. Od malička vyrůstala v izolaci uprostřed pouště, kde spolu s matkou tvrdě pracovala a trpěla nelidským zacházením. Obě se staly oběťmi obchodu s lidmi organizovaného mafií. Jednoho dne se ale na farmě objeví doktor Vincent DeMarco a dává Haven šanci na nový život. Ta se musí rozhodnout – buď opustí matku a odejde s DeMarcem, nebo zemře. V doktorově domě v severokarolínském městečku Durante se Haven seznámí s jeho dvěma syny Dominicem a Carminem. Ti nikdy nepoznali nouzi a nic jim v životě nechybí – ovšem kromě matky, která záhadně zemřela. Carmine je výbušný, nezvladatelný mladý muž, kterému není nic svaté a odmítá jakoukoli odpovědnost. Láska k Haven ho ale změní a oba brzy musí přehodnonit všechno, čemu doposud věřili. Čím hlouběji se zaplétají do pavučiny lží a tajemství, tím víc zjišťují, že i přes zdánlivé rozdíly jsou si velmi podobní. Oba chtějí uniknout okolnímu nebezpečnému světu, jemuž vládnou moc a peníze, ale řetězec událostí, které se daly do pohybu už dávno před jejich narozením, ohrožuje jejich životní plány i samotnou existenci. Ve světě mafie jsou zrada a násilí všední součástí života, nic není zadarmo a slovo navěky – sempre dostává trpkou příchuť.

Jako další je tu Sempre - navěky, která vyjde i nakladatelství Yoli 22. září.


Anotace: Když je v zamčené pracovně nalezeno mrtvé tělo jistého Marlowa Hapwortha, je zřejmé, že si s touto záhadou může poradit leda Velký detektiv – Madam Vastra. Z boxera Ricka Bellamyho vysála jakási osoba v oblečení pohřebáka veškerý život. A to rozezlí Sontarana Straxe. Karneval kuriozit, shluk bizarních, ale poutavých atrakcí, a také místo, kam se Jenny Flintová vydá hledat odpovědi. Ale co mají všechny tyto příhody společného? A co s tím má co do činění bohatý průmyslník Orestes Milton? Doktor s Clarou se přidají k lovu a brzy se ocitnou ve změti událostí, kde nic není tím, čím se jeví být. Přesně a jasně vykreslený viktoriánský Londýn, sympatický Paternoster gang, napínavá zápletka a boj o záchranu obyvatel města na Temži – to je další ze série knih vycházejících z kultovního sci-fi seriálu.

Třetí díl ze série Doctor Who a tentokrát s názvem Silueta. I tento díl opět napsal nový autor. Jediné co mě štve je to, že obálka tohoto dílu se vůbec nehodí k předešlým knihám. Doctor Who: Silueta vyjde 16.9. u nakladatelství Jota!


Anotace: Labyrint byl teprve začátek. Nalezením cesty z labyrintu to mělo skončit... Už žádné hlavolamy. Žádné proměnné. A žádné běhání. Thomas byl přesvědčený, že když se jim podařilo uniknout, vrátí se on i Placeři ke svým dřívějším životům. Nikdo však ve skutečnosti netušil, do jakého života se vracejí. Země, sežehnutá slunečními erupcemi a spálená novým, krutým klimatem, se změnila v pustinu. Vláda se zhroutila – a s ní i pořádek. Rozpadajícími se městy teď bloudí „raplové“, lidé pokrytí hnisavými ranami, které infekční nemoc nazývaná erupce dohání k vražednému šílenství. Hledají, kde by našli další oběť... a potravu. Pro Placery běhání zdaleka neskončilo. Namísto svobody zjišťují, že mají před sebou další zkoušku. Musejí překonat Spáleniště, nejvíc sežehnutou část planety, a do dvou týdnů dorazit do bezpečného útočiště. A organizace ZLOSIN se postarala o to, aby uzpůsobila proměnné a nastavila šance v jejich neprospěch. Thomase čeká zkouška ohněm – skutečně přechovává někde v hlavě tajemství svobody? Nebo bude věčně vydán ZLOSINu na milost?

A nakonec tu mám knihu Spáleniště: Zkouška. Začátkem září vyšla tato kniha s filmovým přebalem a také změnili název na Zkoušky ohněm. Můžete mi někdo říct, proč sakra změnili jméno?! Ale tak aspoň, že přebal se hodí k prvnímu dílu.

Tak co, zaujali Vás knihy? ;)
Doufám, že se Vám tento článek líbil. Přeju hezký zbytek víkendu! :)
WeRonnie

pondělí 7. září 2015

Nové úlovky #8 - Za prázdniny

Ahoj!
Vzpomínáte si, jak tu dřív pravidelně vycházel projekt Nové úlovky? Snad jo. Rozhodla jsem se ho znova obnovit, ale bude s menší aktualizací. Dříve jsem Vám tu psala jen knihy, které jsem si půjčila v knihovně, no a teď tu budou uplně všechny knihy, co se prostě nějakým způsobem dostali do mé knihovny. Normálně to bude vycházet jednou za měsíc, ale teď udělám výjimku a uvidíte tu nové kousky za poslední dva měsíce, tedy prázdniny. Celkem Vám tu představím 11 knížek, z čehož jich 8 mám z knihovny. Ale začněme těma 3 knížkama, které jsou moje.

Jako první tu mám knihu Žena v černém - Anděl smrti. knihu jsem dostala od Rachel Roo, kterou určitě všichni znáte a dostala jsem jí na Libereckém knižním srazu, který se konal asi před měsícem (Konečně i něco u nás v Liberci...). V knize mám dokonce i razítko "Blog Rachel-Roo" a super věnování: S láskou, pusinka pusinka muci muci, Rachel Roo. ... No není Rachel skvělá? :'D Na knihu se moc těším, protože to má být horor a tím nikdy nepohrdnu! :3

Další je We were liars a tuto knihu můžete znát pod českým názvem Ostrov lhářů. Ano, četla jsem knihu v češtině a líbila se mi natolik, že mám doma prostě i originální vydání, které si musim ještě někdy přečíst. Ani nevíte, jak děsně se na to těším!

Poslední mojí knihou je Nízký tlak, což mám jako recenzní výtisk a stále jsem to nepřečetla. Jejda. Knížka je super, už jsem asi tak ve 2/3, ale prostě si nedokážu najít čas na čtení, hlavně teď, když začla škola, takže i když se najde nějaká ta volná chvíle, mám teď jiné priority.


A teď ty vypůjčené knihy. Začněme s jednou sérií. Určitě všichni znáte Sirotčinec slečny Peregrinové, tak i já se konečně dostala k téhle série... no dobře, né až tak úplně. Knihy jsem neměla ani týden u sebe a už si je někdo zarezervoval, takže je budu muset co nejdřív vrátit. Achjo. :(

Jako další je tu kniha A Christmas Carol od Charlese Dickense. Je to originální kniha, takže v angličtině, tak jsem na sebe dost zvědavá.

 


Červený vrch, o tom jste už určitě také slyšeli. Je to v podstatě zombie apokalypsa z pohledu 35 leté ženy, která se snaží ochránit sebe a své děti před zombíky. Takže zase něco nového. No, jsem na to zvědavá.

Nespavost, kniha na kterou jsem opravdu pyšná, že jsem si ji ulovila. :D Naprosto geniální námět, takže když jsem Nespavost uviděla mezi novinkami, hned jsem šla po ní.

Další knihou je Vzdor, což je druhý díl knihy Dech, kterou jsem četla asi tak před rokem. Už si to skoro ani nepamatuji, o co v knize šlo, ale nehodlám si dělat re-reading, protože za prvé, zas tak super kniha to nebyla a za druhé, nemám čas na to, abych teď četla nějakou knihu podruhé. :( :D
 



Asylum je knížka, která mě momentálně dost vytočila, protože předchvílí jsem na ní dopsala recenzi. A hádejte co!? Spadl mi internet a celá recenzi je v háji. vlastně ne, zůstal mi tam nadpis Nevím proč, ale rozhodla jsem se, že tu recenzi nebudu psát znovu. Strávila jsem nad tím skoro 3 hodiny a prostě už nemám síly a náladu na to, abych to celé psala znova. Alespoň vám řeknu, že jsem knize dala 3,8 hvězdičky, takže žádná sláva to nebyla.

A jako poslední tu mám knihu Dcera kostí a dýmu. Námět knihy je opět skvělý a strašně moc jsem se na knihu těšila. A hádejte, co se zase stalo. Někdo si to rezervoval. Budu muset vrátit 3 skvělé knihy, které jsem ani nepřečetla.


Snad se Vám tento článek líbil, protože ta smazaná recenze mi fakt zkazila náladu, takže se mi zdá, že píšu zvláštně. No nic, užijte si víkend! Ale fakt... potom je zase škola. :\ :D
WeRonnie