středa 2. března 2016

Nejočekávanější knižní tituly: Březen 2016

Ahoj,
další měsíc je za námi a všichni vědí, co přijde... Nejočekávanější knižní tituly na měsíc březen!
Jdeme na tó! :D



Anotace: JůTubeři už podruhé. Nahlédněte do světa internetových videí i do soukromí našich úspěšných jůtuberů! Chcete vědět, jak začínal Expl0ited a kde čerpá inspiraci Makyna? Proč Martin Rota vylezl na Kilimandžáro?Existuje challange, kterou by Fallenka nepřijala a co dělá House z MinecraftBox CZ když nehraje hry? V pokračování úspěšného bestselleru se dozvíte i to, jestli se Manuel Středa stane hvězdou YouTube...

Pravděpodobně jste zaznamenali, že už v listopadu vyšla kniha Já, jůtuber. Na březen tedy chystá nakladatelství CooBoo Já, jůtuber 2! Knihu napsali youtubeři jako například Makyna, Expl0ited nebo třeba Martin Rota. Myslím, že pro někoho, kdo tyto youtubery sleduje je tato kniha taková #MustHave :D. Já, jůtuber 2 vyjde 14. března!

Anotace: Gabby Nicholsová ukládá právě syna ke spánku, když zaslechne křik své dcery: ,,Mami, mám tady obrovského pavouka!" A pak už Gabby sylší je vyděšený jekot.... Kevin Alperton zase jde do školy, když na něj zaútočí obří komár. A pak se začnou dít nebezpečné věci. Doktor se však mrtvolou uvězněnou v husté veliké pavučině příliš netrápí. A neznervózňuje ho ani roje zmutovaného hmyzu. Vesnice je odříznutá od okolního světa a hmyz je stále nebezpečnější a hrozivější... Doktor ví, že se mu nepodaří rozšifrovat zvláštní symboly vyryté na prastarém kamenném kruhu a neodhalí tajemství ještě z doby 2. světové války, nikdo z místních obyvatel nebude v bezpečí.

Určitě se tu najde několik milovníků Doctora Who (jako třeba já!!) a pro ty bude tato kniha také určitě skvělou zprávou. Nakladatelství Jota totiž vydá další (čtvrtý) díl ze série Doctor Who. Bude se jmenovat Roj hrůzy a opět je od jiného autora, než díly předchozí. Já jsem si řekla, že Doctora budu mít doma kompletního, ale nějak jsem se už nedostala ke koupi zbylých dílů, takže mám doma zatím jen ten první. Už podle obálky si můžete všimnout, že v knize bude 12. Doctor s Clarou, takže se jednou opravdu dokopu ke koupi téhle knížky a celkově celé série. Roj hrůzy vyjde 16. března!

Anotace: Mnichov 30. let 20. století skrývá mnohá tajemství a za každým rohem číhá nějaké nebezpečí. Gretchen vyrostla mezi národními socialisty pod ochranným křídlem „strýčka“ Adolfa. Její otec totiž padl, aby zachránil Hitlerův život. Nebo alespoň tak jí to nacisté vyprávěli. A Gretchen tomu také věří, dokud nepotká odvážného a pěkného židovského novináře Daniela Cohena. Gretchen by měla Danielem opovrhovat a vůbec by s ním neměla mluvit, avšak z nějakého důvodu nedokáže neposlouchat jeho vysvětlení otcovy smrti – že její otec, nacistický mučedník, byl zabit někým ze strany. A už vůbec nedokáže odolat přitažlivosti, která ji k Danielovi táhne… Gretchen začne na vlastní pěst pátrat a prověřovat lidi, které považovala za rodinné přátele. Zvolí si Gretchen raději pohodlný život Hitlerovy oblíbenkyně, anebo dokáže poslechnout své srdce a zavrhnout vše, čemuž do té doby věřila?

Po přečtení anotace jsem si řekla, že knihu si jednou rozhodně přečtu (ostatně, to si říkám skoro u každé). No řekněte, koho by nezaujal příběh dívka, která je skoro příbuzná s Hitlerem a porušuje jedno z jeho nejdůležitějších zásad. Kniha Vězeň noci a mlhy vyjde u CooBoo 21. března!

Anotace: Pohřbený strach. Zakázaná láska. Z každého tajemství se může vyklubat nebezpečí a za kdejakým rohem číhá smůla. Smolná sezóna. Tohle je, co o ní víme: Přichází každý rok ve stejnou dobu. Mojí rodině se stávají zlé věci. Děje se to jen nám. Nevíme proč. Smolná sezóna je součástí Cařina života tak dlouho, jak si jen pamatuje. Vždycky koncem října. Už spousta jejích příbuzných v tuhle dobu přišla o život. Cařina rodina je nevysvětlitelně náchylná k nejrůznějším nehodám. Proto schovávají nože, ostré hrany stolů omotávají vatou a vypínají elektrické spotřebiče – ale nehody je pronásledují na každém kroku a ze smolné sezóny se pomalu stává obsese a jejich největší strach. Ale proč jsou takhle prokletí? Mohou se z toho začarovaného kruhu vymanit? Opojný, zničující a intenzivní příběh s opravdu šokujícím závěrem.

Další CooBoo kousek, tentokrát s tématikou každoročního prokletí, na které zemřelo už několik Cařiných příbuzných. Toto smolné období už zase přichází a na Caře je, aby se s tím vypořádala. Živá. Smolná sezóna vyjde 21. března!

Anotace: Dá se vyléčit zlomené srdce? Mladá Pařížanka Diane je přesvědčená, že šťastní lidé čtou a pijou kávu, a proto tak nazve svou kavárnu. Když však při automobilové nehodě zahyne její manžel i malá dcerka, Diane ztratí smysl života. Zoufalá mladá žena se zcela uzavře před světem a přestane se starat i o svou literární kavárnu. Nakonec se rozhodne odjet do Irska, které toužil navštívit její muž, a na jeho bouřlivém a drsném pobřeží dát do pořádku svůj život. Netuší, že tu potká muže, který rázem její život změní. Záhadný fotograf Edward, kolem nějž se dějí podivné věci, ji přiměje vrátit se do života. 

Šťastní lidé čtou a pijou kávu, kniha nejen s nádhernou obálkou je opět dílo CooBoo. Pro milovníky knih a kávy je tato kniha také takové #MustHave , jelikož o tom i kniha (alespoň část knihy..). Podle této knihy se momentálně prý točí i film, tak si knihu přečtěte dřív, než se dostane do kin! :D Kniha vyjde 7. března!

Anotace: Omračujíci space opera. Ve vyhnanství na mrazivé planetě, kdesi ve vesmírném zapadákově, se originální hrdinka Breq pokouší o dokončení své mise. Kdysi bojovala v podobě obrovské vesmírné transportní lodi Spravedlnost Toren: měla k dispozici neomezenou umělou inteligencí a propojovala tisíce vojáků ve službách rádčké civilizace, jež ovládla celou galaxii. Nyní následkem zrady o své výlučné a vlivné postavení přišla a ocitla se za trest lapená v křehkém lidském těle, ke všemu ještě ženském. A zatím moc neví, co si s ním počít. Stojí před ní řada nezodpovězených otázek, ale především v ní hoří touha po pomstě.

"První díl vesmírné trilogie se ve svět sci-fi stal hned po vydání naprostou senzací a i druhý díl už je nominován na nejlepší knihu tohoto žánru na čtenářském serveru Goodreads. Kniha krom celé řady jiných získala všechny tři nejprestižnější ceny v žánru sci-fi: Nebulu, Huga i cenu Arthura C. Clarka.". K tomuto asi nemusím nic dodávat. Kniha Ve službách spravedlnosti vyjde u nakladatelství Plus pravděpodobně 21. března.

Anotace: Jmenuji se Peter Grant. Ještě nedávno jsem byl obyčejný četnický zelenáč v řadách londýnské Metropolitní policie. Jedné noci jsem se ale při vyšetřování vraždy zapletl s duchem, a všiml si mě tak vrchní inspektor Nightingale, poslední čaroděj Anglie. A tak teď stojím jako člen dvoučlenné speciální policejní jednotky v márnici nad tělem zavražděného jazzmana a snažím se získat z jeho mrtvého těla záznam melodie, důležitou stopu ve vyšetřování jeho vraždy. To fakt umím. A nejen to. A tak vím, že v Soho řádí vrah, který má nadpřirozené schopnosti a jedině naše jednotka je schopna ho zastavit.

Jak další tu mám druhý díl ze série Peter Grant. Navazuje na poměrně úspěšnou knihu Řeky Londýna. Kniha Měsíc nad Soho vyjde 17. 3. u Arga!

Anotace: Nevstupuj nikdy do temného lesa, číhají tam mnohá nebezpečí, která si budou chtít podmanit tvou duši. Serafina vždy poslouchala svého tatínka a toulala se pouze po usedlosti Biltmore. Ale i tam – na chodbách obrovského domu – bylo vždy co objevovat, jen ji nikdo nesměl spatřit. Ale když začnou v domě mizet děti, jedině ona ví, kdo za tím stojí: hrozivý muž v černém plášti, který se po nocích toulá chodbami. Při děsivých zmizeních se Serafina spřátelí s Braedenem, synovcem majitelů usedlosti. Společně musí odhalit, kdo se pod černým pláštěm skrývá, dříve, než polapí všechny děti. Pátrání je ale přivede do lesa a teprve tam přijde Serafina na to, kým je, a zjistí, že jen ona může zachránit všechny děti. Ale podaří se jí přemoci tajemného muže v černém plášti?

A to nejlepší z měsíce na konec (minimálně pro mě)! Kniha se jmenuje Serafina a černý plášť a ta obálka je úplně Aww! Kromě skvělé obálky má kniha i velmi zajímavý námět, takže tahle knížka mi určitě jednou bude zdobit mojí knihovnu! Jednoo... Serafina a černý plášť vyjde 21. 3. opět u CooBoo!

Určitě nejsem jediná, která touží minimálně po jedné knize! Pochlubte se i vy! ;) :D
Přeji krásný den!
WeRonnie ♥

11 komentářů:

  1. Nejvíce se těším na knížky od CooBoo..Ale hodně zvědavá jsem i na Ve službách spravedlnosti :)

    OdpovědětVymazat
  2. V březnu se strašně těším na knihu Sochař. Slyšela jsem na ni samou chválu a navíc se mi líbí to téma smlouvy s ďáblem :D Serafina a černý plášť také vypadá zajímavě :)
    Bookshlef Stories

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Sochař zní také zajímavě a už jsem také slyšela dost kladných ohlasů :)

      Vymazat
  3. Březen bude povedený a konečně lepší než začátek roku :)

    OdpovědětVymazat
  4. Těším se na Doctora Who: Roj hrůzy (mimochodem v březnu vyjde Doctor Who: Shada u Arga). A Ve službách spravedlnosti vypadá hodně zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jůtuber první díl jsem si nedávno prohlížela v knihkupectví a docela mě knížka zaujala :). Nebo jsem si spíš myslela, že bude mnohem, mnohem horší :D. Každopádně si nehodlám kupovat ji ani její druhý díl :D.
    Serafína a černý plášť má úplně dokonalý obal :)
    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také bych si to upřímně asi nikdy nekoupila :D zas tak ujetá do českých youtuberů nejsem :D

      Vymazat
  6. Doctor je boží na toho se moc těším! :) Hodně mě zaujal i Vězeň noci a mlhy, jsem zvědavá, jaké na knihu budou recenze...
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)