čtvrtek 7. dubna 2016

Nejočekávanější knižní tituly: Duben 2016

Ahoj!
Březen už je za námi a je tu začátek května! Trochu jsem teda nestíhala, takže tu článek nebyl hned 1. dubna, ale je tu až teď... pardon! Ale hlavní je, že článek vyšel, ne? A opět tu mám (jak již zvykem) 8 skvělých knih, které vyjdou v průběhu dubna! Užijte si článek! :) ♥


Anotace: Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejným klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje.

Jodi Picoult, kterou znáte především díky Vypravěčce se spojila se Samanthou van Leerovou a spolu napsaly knihu Láska mezi písmenky. Kniha je o záměně pohádkového světa za náš lidský. Co se stane, když si "obyčejný" kluk zamění místo s princem z pohádky? ... Mně se nápad knihy rozhodně líbí a při čtení anotace jsem si hned vzpomněla na skvělý pohádkový svět v knize Škola dobra a zla, což je skvělá kniha, tak snad bude tato stejně skvělá! Láska mezi písmenky vyjde 18. 4. u CooBoo!


Anotace: Královna, nebo zrádce? Jen ona sama rozhodne. Celaena Sardothien přežila smrtící soutěž a zlomené srdce, ale za jakou cenu. Nyní se musí vydat na cestu do nové země, aby se poprala s temnou pravdou... pravdou o jejím dědictví, které jí může navždy změnit život a budoucnost. Mezitím se shromažďují temné síly s cílem zotročit si celý svět. K tomu, aby je Celaena porazila, musí najít sílu jak k boji s vlastními vnitřními démony, tak také sílu k boji se zlem, které bude brzy vypuštěno.

Třetí díl ze série Skleněný trůn! Jmenuje se Dědička ohně a vyjde 25. 4.!


Anotace: Rok 1945. Spisovatelka Hedwig Lohmannová míří z bombardováním zničeného Berlína do kláštera. Její dcera se před několika lety vydala na pouť peklem. Kde se nachází teď? Je ještě naživu? Rok 2004. Ingrid se vzdala své praxe a přestěhovala se na ostrůvek v šérách, aby tam pečovala o svého nemocného muže. Na ostrově však žije i Hanna, spisovatelka, která postupně nenápadně vráží mezi oba manžele klín a obrátí jejich soužití vzhůru nohama. Rok 1983. Isa rozstříhá svou panenku a skončí v psychologické poradně. Jednoho dne se rozhodne, že začne hrát Velkou terapeutickou hru. Když dojde na špatné políčko, musí přejít do Chaosu, ale ve hře přesto existují způsoby, jak napravit nepřátelský svět. Nultá hodina vypráví o konci druhé světové války, ale i o lidské schopnosti znovu se postavit na nohy na troskách vlastního života. Co je úkolem ženy? Co je absolutně nepřípustné? Může člověk dostat další šanci, když prošel tou nejstrašnější zkušeností?

Kniha o naději a o schopnosti postavit se znovu na nohy, i z těch nejhorších chvílích. "Lotta Lundbergová umně splétá tři ženské hlasy způsobem, který připomene bestseller Hodiny". Nultá hodina vyjde 26. 4. u Kniha Zlín!



Anotace: Kelseu Glynnovou, mladou královnu Tearlingu, čeká výzva, jaké dosud nečelila. Poté, co Kelsea zkřížila plány sousední země Mortmesne a její nebezpečné Rudé královny, je její vlastní země pustošena krvavou invazí. Zatímco je cizí armáda každým dnem blíž a blíž, Kelsea naváže díky magickému královskému safíru kontakt se ženou jménem Lily, která žila před mnoha lety – a jejíž osud je s Kelseou svázaný víc, než si umí představit.

Fanoušci Královny Tearlingu se více jak roce dočkali pokračování! O skvělou obálku se postaralo nakladatelství Yoli. Tažení do Tearlingu vyjde již 13. 4.!



AnotaceWill Grayson a Will Grayson jsou dva naprosto rozdílní kluci, kteří spolu (kromě jména) nemají vůbec nic společného. Dokonce se ani neznají. Pak se jednoho dne náhodou setkají... Chicago je dost velké město a dva středoškoláky z jeho opačných konců může dohromady svést leda náhoda. A aby se navíc ti dva jmenovali úplně stejně, totiž Will Grayson, musí ta náhoda být hodně veliká. Jenže opravdový spád věci naberou teprve tehdy, když se do všeho vloží ještě někdo třetí – kamarád jednoho z Willů zvaný Drobek, tornádo v lidské podobě. Drobek je střední útočník školního týmu amerického fotbalu, autor, skladatel, producent, režisér a hlavní hvězda nejlepšího muzikálu všech dob, a především věčně zamilovaný gay. A když ten se do něčeho pustí, můžete si být jistí, že při zdi se držet nebude… Oba Willy čeká řada příjemných i méně příjemných překvapení a postupně si budou muset znovu přebrat všechno, co si mysleli o sobě, o lásce i o přátelství.

David Levithan a John Green jsou autoři právě knihy Will Grayson, Will Grayson. Mně se poštěstilo knihu přečíst ještě před vydáním, ale časově teď prostě nestíhám, takže recenze bude stejně až tak za týden (ani nevíte, jak strašně mě to štve!). Kniha vyšla už vyšla u nakladatelství Yoli!


Anotace: Známé dokumentaristce Catherine Ravenscroftové se zničehonic objeví na nočním stolku záhadný román. Do té doby úspěšná a navenek vyrovnaná žena jako by se rázem propadla do zlého snu! Kniha se sice tváří jako fikce, do nejmenších podrobností však popisuje dávný den, kdy se Catherine stala nositelkou tíživého tajemství – tajemství, o němž věděl už jen jediný člověk na světě. A ten je dnes přeci mrtvý. Minulost rázem ožívá, Catherine se hroutí svět jak domeček z karet a jedinou možností, jak z téhle pasti vyklouznout, je dokázat, co se ten den opravdu stalo..

"Román, který by neměl uniknout žádnému fanouškovi Zmizelé nebo Dívky ve vlaku!". Bestseller Dokonalý cizinec vyšlo 4. 4. u Ikaru!



AnotaceDětem ze sirotčince slečny Peregrinové se krátí čas. Nebezpečný šílenec zůstává na svobodě a jejich milovaná slečna Peregrinová je stále v nebezpečí.. Na nebezpečnou záchrannou misi jsou nuceni se vydat Jakob Portman a Emma Bloom. Budou cestovat válkou zničenou krajinou, potkají nové spojence a budou čelit nebezpečím větším než doposud. Vrátí se Jakob zpět mezi své přátele jako hrdina? Dobrodružná kniha je nabitá akcí a kromě toho obsahuje 50 nových fotografií. 

Třetí díl série Sirotčinec slečny Peregrinové s nádhernou obálkou! Krom toho v březnu měl první díl ze série i filmovou premiéru (u nás by měl jít do kin ale až na podzim). Knihovna duší vyjde 13. dubna u nakladatelství Jota!



AnotaceSofie a Agáta, dříve nejlepší přítelkyně, nyní sokyně, si myslely, že nastal konec jejich příběhu, když se jejich cesty rozešly. Agáta se po boji s Krutopřísnou schovává s Tedrosem v Gavaldonu a Sofie žije se Školníkem v jeho věži. Zdá se, že obě našly své „šťastně až navěky“, avšak Fabulář touží jejich příběh dále vyprávět a přepsat. Ale tentokrát nejde jen o jejich pohádku. Zlo ovládlo Nekonečný les a všichni zloduchové a čarodějnice z pohádek se vrátili, aby se pomstili a změnili své příběhy. Chtějí proměnit svět dobra a zla v temnou říši, které by vládla Sofie, a jen Agáta a Tedros jim a stojí v cestě. Jak dopadne poslední navěky v pohádkové říši? Ve velkolepém závěru trilogie Školy dobra a zla se staré stává opět novým a Sofie s Agátou musí čelit nejen přítomnosti, ale i své minulosti, aby našly ten pravý konec své pohádky.

A to nejlepší na konec!! ♥ Třetí a také poslední díl Školy dobra a zla. Strašně se na knihu těším, ale zároveň nechci dočíst sérii a smířit se s tím, že nic víc už nebude. Myslím, že na knihu čekalo hodně lidí, protože posledních pár dní jsem na knižních stránkách neviděla nic jiného. Škola dobra a zla: Poslední navěky vyšlo opět u CooBoo!

Věřím, že každý by si z těchto knih vybral minimálně jednu, tak mi určitě napište kterou ;) (Já bych brala všechny, ale asi bych se nedoplatila... jak jinak). Mějte se krásně!! ♥
WeRonnie

6 komentářů:

  1. Ze zmíněných se nejvíc těším na Nultou hodinu, ale i ostatní zmíněné knihy vypadají moc fajn :) To bude zase pro peněženku náročný měsíc :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tolik skvělých knih! Nevím, kterou si přečíst dřív :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Naozaj ma štve že Dedička ohňa (alebo teda hier of fire) bude vdaná v šečtine skôr... to len u nás tak dlho trvá preklad -,-


    BookLovers Tiež máme na blogu menšiu knižnú giveaway, do ktorej by sme ťa radi pozvali.

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)